Uudised

Alati värsked Honda sõiduautode uudised
2.05.2012

Honda töötab liiklusummikute ennetamiseks välja maailma esimese tehnoloogia liiklusummikute potentsiaali tuvastamiseks

Katsed avalikult kasutatavatel teedel algavad 2012. aasta mais TOKYO, Jaapan, 26. aprill 2012 – Honda Motor Co., Ltd. teatas, et on edukalt välja töötanud maailma esimese tehnoloogia, mis suudab tuvastada nii liiklusummiku tekkimise võimalikkuse kui tõenäosuse, et sõitja sõidustiil tekitab liiklusummikuid
Honda töötab liiklusummikute ennetamiseks välja maailma esimese tehnoloogia liiklusummikute potentsiaali tuvastamiseks

Katsed avalikult kasutatavatel teedel algavad 2012. aasta mais

TOKYO, Jaapan, 26. aprill 2012 – Honda Motor Co., Ltd. teatas, et on edukalt välja töötanud maailma esimese tehnoloogia, mis suudab tuvastada nii liiklusummiku tekkimise võimalikkuse kui tõenäosuse, et sõitja sõidustiil tekitab liiklusummikuid. Honda pidas selle tehnoloogia väljatöötamisel silmas, et ühe sõiduki kiirendamine ja aeglustamine mõjutab selle järel sõitvate autode sõidustiili ning võib seega tekitada liiklusummiku.

Honda katsetas võimalike liiklusummikute tuvastamise tehnoloogiaga varustatud süsteemi koostöös Tokyo Ülikooli teadus- ja tehnoloogiauuringute keskusega. Katsete tulemused näitasid, et süsteem aitas vähendada süsteemi kasutanud sõiduki järel sõitnud autode keskmist sõidukiirust umbes 23% ja parandada kütusesäästlikkust umbes 8% võrra.

Honda, kes soovib selle tehnoloogia ka turule tuua, alustab esimesi katsetusi juba sel aastal, tahtes tõestada tehnoloogia tõhusust liiklusummikute vähendamisel. Tehnoloogiat hakatakse katsetama Itaalia ja Indoneesia üldkasutatavatel teedel vastavalt mai- ja juulikuus.

Lisainfo :