Uudised

Alati värsked Honda sõiduautode uudised
12.05.2015

HONDA kinnitab uue CIVIC TYPE R-i hinnad

Honda Civic Type R on Eestis saadaval alates septembrist 2015 ja hinnad algavad 34 500 eurost. Uus Type R on saadaval viies värvitoonis: Championship White, Crystal Black, Polished Metal, Brilliant Sporty Blue ja Milano Red.

GT varustuspakett  lisab hinnale 1500 eurot ning sellega kaasnevad esi- ja tagasplitteritele mudelile omased punased kujutuselemendid visuaalse mõju suurendamiseks. Paketis on kasutusel lai valik mugavusvarustust, sealhulgas eesmised ja tagumised parkimisandurid, valgusanduriga tulede automaatika, muudetava tundlikkusega vihmaandurid ja elektriliselt kokkuklapitavad küljepeeglid.

Sõitjad saavad GT paketiga nautida Garmini satelliitnavigatsioonisüsteemi (sh viis aastat tasuta kaardivärskendusi), mis on integreeritud standardauto audio- ja infosüsteemi Honda Connect, täiustatud audiosüsteemi (320-vatise väljundvõimsusega), automaatset kahetsoonilist kliimaseadet ja punast salongi meeleoluvalgustust.

GT variandil täiustati ka Civic Type R-i kõrgetasemelist standardset ohutusvarustust, millele lisati Honda uusimad sõiduabisüsteemid. Need koosnevad anduripõhiste ohutustehnoloogiate komplektist, kuhu kuuluvad otsekokkupõrkehoiatus, sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatus, liiklusmärkide tuvastussüsteem, aktiivsed kaugtuled, pimeda ala informatsioon ja ristuva liikluse hoiatus.

Uue 2015. mudeliaasta Civic Type R-i jõuallikaks on uhiuus otsepritse ja turbolaaduriga 2-liitrine VTEC TURBO bensiinimootor, mis pakub esiveoliste sportlike luukpärade segmendis ületamatut jõudlust.

Kasutusele on võetud mitu uuenduslikku veermikulahendust, et tagada nauditav juhitavus ja minimeerida rataste läbilibisemist kiirel kurvisõidul. Samuti esitletakse Civic Type R`il esmakordselt uut „+R” nuppu, mille lülitamine muudab veermiku, roolisüsteemi ja mootor koostöö veelgi sportlikumaks. Tulemuseks on intensiivne, võistlusrajale ideaalselt sobiv juhtimiskogemus, mida oskavad kindlasti hinnata ka tõelised sõiduentusiastid.

Arendusjärgus olev Civic Type R saavutas legendaarsel 20,8 km pikkusel Nürburgringil Saksamaal 7 minuti ja 50,63 sekundise ringiaja. Hondal on plaanis uue Civic Type R-i seeriamudeliga külastada ringrada ka sel suvel, eesmärgiga saavutada uus esiveoliste seeriaautode ringirekord.